Pages

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα υπέροχο τραπεζομάντηλο!


18 σχόλια:

  1. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το σχέδιο, ίσως κάποια στιγμή το βάλουμε στο brava

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική δουλειά!!!!Άριστο αποτέλεσμα!!!Μπράβο τέτοια αριστουργήματα θέλουμε να βλέπουμε!!!Φιλάκια Μαίρη μου και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οντως η δουλεια ειναι τελεια! Ομως δεν την εχω κανει εγω, το τραπεζομαντηλο αυτο ειναι πολυ παλιο,κεντημενο σε μηχανη. Εφτασε στα χερια μου για να βγαλω απο αυτο τραπεζοκαρε. Παντα υπαρχουν κεντηστρες με μερακι για τη δουλεια τους,ελπιζω να μπορεσω και εγω να ανταποκριθω στο τελειο αποτελεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας, είμαι καινούργια στη παρεά (τυχαία σας βρήκα).Χαίρομαι που επικοινωνείτε ιδέες και λύσεις για μία τόσο παλιά και παραδοσιακή τεχνική κεντήματος. Εχω αρχίσει και κεντάω κοφτό στο χέρι τα τελευταία χρόνια και πραγματικά δυσκολεύομαι να βρώ σχέδια και λύσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζω. Θα ήθελα αν ξέρει καμμία να μου πει πως θε κεντήσω στο χέρι κουρτινάκια που θα τελειώνουν σε κοφτο δηλ. χωρίς στρίφωμα. Εχω κάνει κοφτό που τελειώνει σε γλώσσες με φεστόν, αλλά δέν γίνεαι πολύ ωραίο το κόψιμο του υφάσματος, φαίνονται τα ξέφτια΄. όσο και κοντά στο φεστόνι και να κεντήσω. Δεν ξέρω πως θα γίνει άν το κάνω κοφτό που γυρίζω το ύφασμα από κάτω και το κεντάω. Πως θα φάινεται στήν κουρτίνα? Ξέρεις καμμία να μου πει?
    Επείσης,που θα βρώ σχέδια για κουρτίνες?

    Χίλια ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστω για την επισκεψη στο μπλογκ μου!
    Αυτο που εχω να σου προτεινω,ειναι να τελειωσεις τα κουρτινακια με φεστονι αλλα πρωτα να γαζωσεις 3-4 φορες και ενα καρικωμα τη βαση σου. Κατοπιν να κεντησεις το φεστονι σου πολυ πυκνο. Οταν τελειωσεις θα πρεπει να πλυνεις το υφασμα πριν κανεις το κοψιμο,ωστε να εχει σφιξει το υφασμα και να σου αφησει τα λιγοτερα ξεφτια. Το βασικο παντως ειναι το γεμισμα με γαζι και καρικωμα. Μπορεις να το κανεις και στο χερι και με ποδοκινητη μηχανη αλλα και με ηλεκτρικη,αρκει να τελαρωσεις καλα το υφασμα σου.
    Πιστευω να σε βοηθησα ,αν εχεις οποια απορια θα χαρω να στη λυσω,μη διστασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επισης σχεδια θα βρεις σε παλια περιοδικα, στο νεο περιοδικο brava θα βαλω εγω καποια παλια σχεδια και φυσικα στο ιντερνετ ψαχνοντας με τη λεξη cutwork

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου.
      Θα τα κάνω με φεστόνι όπως λες. Παλιά περιοδικά που μπορώ να βρώ? Εχω 4-5 από το 1980 -85 ? Το Brava το ζήτησα από τον εφημεροδοπώλη της γειτονίας αν δεν τα καταφέρω θα σε ξαναενοχλήσω.

      Και πάλι ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  7. Παλιά περιοδικά θα βρεις μόνο από το περιοδικό "Εκείνη", μπορείς να επικοινωνήσεις στα γραφεία τους και να σου στείλουν.Το παλιό περιοδικό "Πρακτική" έχει κλείσει και θα βρεις μόνο από γνωστές-φίλες που πιθανόν να έχουν κρατήσει τεύχη.Επίσης μπορείς να συνενοηθείς απευθείας με το brava για αποστολή τευχών. Μπες στο facebook του για να βρεις τηλέφωνα από εδώ
    https://www.facebook.com/brava.mag?fref=ts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχω μεινει εκπληκτη με το τραπεζομαντηλο!μπραβο!πως μπορω να αποκτησω το σχεδιο του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ μόλις το είδα, είχα την ίδια αντίδραση!
    Το σχέδιο είναι τεράστιο και δεν μπορώ να το βάλω εδώ. Το καλοκαίρι θα βάλω στο περιοδικό brava, το πατρον που έβγαλα απο αυτό το σχέδιο για καρέ και ράνερ.
    Το μόνο που μπορώ να κάνω για εσάς είναι να μου στείλετε τα στοιχεία σας στο μειλ μου και να σας το ταχυδρομησω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποιο ειναι το μειλ σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας ποιο ειναι το μειλ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ ωραιο σχεδιο.!!!!!!Θελει τρομερη υπομονη.Ψαχνω κι εγω για σχεδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα ηθελα πολυ να μαθω.... αλλα πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα ηθελα να μαθω κοφτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαρουλα, ρωτα στο δημο σου μηπως κανουν μαθηματα. Διαφορετικά σε μαγαζια που πουλάνε ειδη κεντηματος, ισως εκει ξερουν καποια να σε διδαξει. Να ξερεις ομως πως θελει πολύ υπομονή και επιμονή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου αρεσε πολυ χαρα στα χερια σου τα δουλεβω κιεγω κι αν θελεις να συνεργστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή